FYRA ÅRSTIDER

Ljusdal – en plats året om.

HÖST

Hösten då köpingens butiker laddar upp inför skolstarten. I oktober går Exte Cupen i bandy av stapeln, alltid näst sista helgen i oktober och veckan efter det är shoppingförutsättningarna lite extra goda under Ljusdals Fashion Week. Torsdagen under höstlovet håller butikerna kvällsöppet och då har Ljusdal genomgått en hårresande förvandling till Spöknatta.

VINTER

När julbelysning kommer upp i slutet av november är det startskottet för Julskyltningen och Lucia.

Flanera längs Ljusdal små personliga butiker med noga utvalt sortiment och gör julhandeln till ett nöje. Här hittar du julklappar till  dina nära och kära!

I december kan du njuta av julens goda smaker på Ljusdals restauranger och caféer, julbord som såväl lussekatter.

 Att ge sig ut på skridskor på någon av Ljusdals konstfrusna banor en solig vinterdag kan vara helt underbart. Under gynnsamma förhållanden plogas banor på Kyrksjön i centrala Ljusdal.

Kontrollera istider för bland annat allmänhetens åkning på Idrottsparken här. Har du ingen egen utrustning kan du låna gratis på plats.

Kyrksjöloppet anordnas av Ljusdals BK och de bjuder in företag, föreningar och privatpersoner att på valfritt vis ta sig så många varv som möjligt runt en uppspolad isbana på Kyrksjön i Ljusdal. Detta är ett roligt och värmande avbrott i den annars så kalla vintern och där vi tillsammans kan lyckas samla många människor till en härlig vinterdag på Kyrksjön.

När det snöat tillräckligt spåras elljusspåret och Skidstadion för längdskidåkning.

VÅR

Efter en lång vinter är våren på intåg och vi får njuta av en fika på någon av våra uteserveringar i vårsolen, ljusare dagar och grönska.

Den lokala handelns dag firar vi sista lördagen i april lika så dansens dag.

Ljusdals betongpark som passar för alla åldrar öppnar för säsongen. Här finns bland annat streetytor, trappor, räcken, banks, curbs och pool. Dessutom har parken belysning. Här kan du skejta, cykla, åka kickbike eller rulla inlines.

Två klassiska evenemang i maj är tjejkväll och ballonglördag som lockar en hel del shoppingsugna till köpingen.

SOMMAR

Det är lätt att tycka om Ljusdal sommartid. Flanera och låt dig inspireras av butikernas stilsäkra urval. Slå dig ner på en uteservering, ät något gott och svalka dig med något kallt. Ta med dig picknick-korgen till Vattentornet. Ta en kaffe längs Norra Järnvägsgatan och titta på alla andra flanörer.

Lördag den 15 juni arrangeras det som vanligt cruising i Ljusdals köping för 26:e året i rad.

Varje sommartorsdag i juli kommer fantastiska musiker till Rosehills.

Den 19 juli återvänder Hälsingevind till Ljusdals Folkpark efter fjolårets succé. Nyhet för året är att artisten Sofia Karlsson ansluter sig till turnén.

I sommar 2-4 augusti intas Bagargränd i centrala Ljusdal av glada konstnärer från hela världen när det är Artscape 2019 Ljusdal. Ljusdal kommer att koka och bubbla av kulturupplevelser under gatukonstfestivalen.

I mitten av augusti är det Ljusdals Mittiamässa.

2019 © Copyright - Ljusdal i Centrum